Det her er min go-to salat, når det skal være nemt, og jeg ikke ved, hvad jeg skal spise – det er i hvert fald tilfældet i hele græskarsæsonen. Når det ikke er græskarsæson, erstatter jeg græskaret med flere rodfrugter eller sød kartoffel.
Det er en måltidssalat, så den behøver faktisk ikke andet. Men man kan naturligvis også bruge den ved siden af et stykke kød eller andet protein.
Antal: 2 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter
Ingredienser:
- Ca. 250 – 300 g. grønkål
- 1 æble
- 350 g. jordskokker/anden rodfrugt (rødbeder/pastinakker/gulerødder osv.)
- 350 g. græskar (sød kartoffel kan også bruges hvis vi er uden for græskarsæsonen)
- 1 dåse kikærter (240 g)
- 1 tsk. akaciehonning
- Olivenolie
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
- Evt. timian til græskaret
Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sennep
- 2 tsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem grundigt, og lad dem herefter stå at dryppe af i en sigte.
Skyl jordskokkerne og græskaret grundigt. Snit jordskokkerne i små både og skær græskaret i både/skiver á ca. 1 cm’s tykkelse. Læg begge dele på en bageplade, vend dem i et par spsk. olie, salt og peber, og eventuelle krydderier – jeg kan godt lide at bruge timian på mit græskar.
Over jordskokkerne hældes 1 tsk. akaciehonning. Hvis du har valgt andre rodfrugter, ville jeg undlade honningen og blot nøjes med olie, salt og peber.
Sæt pladen i ovnen i 10 minutter. Lad et hjørne stå tomt til kikærterne.
Bland kikærterne med 1 spsk. olie, paprika, spidskommen og cayennepeber, salt og peber.
Når de 10 minutter er gået, læg da kikærterne ind på bagepladen ved de andre grøntsager. Sæt det hele tilbage i ovnen og bag i yderligere 20 minutter.
Snit æblet i fine både og hak grønkålen (eller køb hakket og hæld blot ud ad posen, det er dejligt nemt).
Bland dressingen. Alle ingredienserne til dressingen er på slump – smag dig frem alt efter, hvordan du synes, den skal være.
Kram grønkålen med dressingen og vend herefter æblerne i salaten.
Når det bagte grønt er færdigt, blandes det op med salaten.
Man kan også lade være med at blande græskaret i, og i stedet have det som en slags fritter ved siden af med havsalt på.
Skriv et svar