En dejlig lun salat. Mættende, godt med grønt og frugt, og fedt i form af kerner og nødder på toppen. Den stiller på den måde alle behov du måtte have. Den kan hurtigt laves til en måltidssalat, hvis du tilsætter en slags protein, det kan være halloumi, stegte kikærter eller måske noget kylling.
Hvis du vil peppe den lidt ekstra op, så er den også rigtig lækker med en god feta i.
Giv dig i kast!
Antal: 2-3 personer som tilbehør.
Tilberedningstid: 55 minutter
Ingredienser:
- 120 g. perlebyg
- ¼ – ½ rødt spidskål (mængdeforskellen er fordi lilla spidskål ofte kun findes i øko, og de kan godt være relativt små)
- 3 rødbeder
- 1 grønt æble
- ½ dl blandede kerner og nødder (jeg havde en blanding af solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hasselnødder og mandler)
- Ærteskud
Olie/eddike-dressing:
- Lidt under ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ dl æblecidereddike
- Ca. 1,5 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl rødbederne og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade med olie, salt og peber. Når ovnen er varm, sættes de ind og bages i ca. 30 minutter. Hold øje med dem, så det ikke bliver små kulklumper.
Mål perlebyggen af, skyl den i koldt vand og sæt det herefter til at koge efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand. Det er formentlig omkring 40 minutter.
Snit i mellemtiden spidskål fint, og skær æblet i fine både. Skyl dine ærteskud og bland din nødde- og kerneblanding. Rist nødde/kerneblandingen på en pande. Bland olie-eddike-dressingen og smag den til.
Når rødbederne er bagt og perlebyggen kogt (og dryppet lidt af); bland spidskål med dressingen. Bland herefter med perlebyg, rødbeder og æbler.
Fordel ærteskuddene over og top med kerne/nøddeblandingen.
Velbekomme!
Skriv et svar