Antal: 6 personer.
Forberedelse: 25 minutter
Tilberedning: 30-40 minutter i ovnen.
I alt: 65 minutter
Ingredienser:
- 5-6 blommer – alt efter sort og størrelse
- 175 g. smør (blødt)
- 175 g. rørsukker
- 4 æg (M/L)
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljepulver)
- 175 g. hvedemel
- 100 g. marcipan
- 100 g. hvid chokolade
- Skal af 1 øko citron
- Ca. 20 stængler frisk timian (kan udelades)
- 1 nip salt
- 1 pose mandelflager
Server med creme fraiche eller måske en kugle is.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og find en springform på ca. 22 cm frem. Hvis din springform er lidt mindre eller lidt større, gør det heller ikke noget. Så bliver kagen bare henholdsivs lidt højere eller lidt lavere, og vær i så fald opmærksom på bagetid. En lidt højere kage skal typisk have længere, og modsat såfremt den er lavere.
Start med at dele vaniljestangen og skrab kornene ud. Vend dem med lidt af sukkeret. Riv citronskallen fint. Hak chokoladen relativt groft.
Pluk timianbladene af kvistene og hak dem lidt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skyl blommerne godt. Skær dem over, pil stenene ud, og skær herefter blommerne i mindre både.
SÅ, nu er forarbejdet gjort, og så er kagen egentlig nem og hurtig at samle herfra.
Pisk resten af sukkeret og smør sammen til det er lyst og luftigt – obs rørsukker giver et lidt mindre let look, end når det er hvidt sukker, så bliv ikke bekymret, hvis du ikke kan få det til at se ud som ved hvidt sukker. Tilsæt marcipan, timianblade, vaniljesukkerblandingen og den revne citronskal. Pisk kort. Pisk herefter æggene i, ét ad gangen. Således får dejen får mulighed for at samle sig mellem æggene.
Hæld hvedemelet samt et nip salt i, og vend det i blandingen med en dejskraber. Vend ligeså den hvide chokolade i dejen, når melet næsten er absorberet i dejen.
Beklæd springformen med et stykke bagepapir, så får den det her lidt krøllede og hyggelige look. Du kan også nøjes med at beklæde bunden af formen med bagepapir og så blot smøre kanterne. Så får du en mere skarp kant.
Fordel dejen i springformen, og derefter blommerne hist og her i dejen eller i et mønster. Hvis du gerne vil bevare et mønster, skal du lade blommerne ligge relativt højt i overfladen af dejen, da dejen vil vokse lidt op omkring dem. Jeg placerede dem lidt i et mønster, men det var mest for at få blommer i alle bidder. Jeg glattede herefter lidt af dejen ud ovenpå blommerne med en dejskraber.
Drys kagen med mandelflagerne og giv dem et let tryk ned i dejen.
Bag kagen i 30 – 40 minutter, alt efter din ovn. Stik en lille skarp kniv ned i kagen. Der skal ikke følge for meget med op, men du kan ske at have ramt et stykke hvid chokolade, og så kan det snyde, så prøv dig frem. Obs. jeg siger kniv fordi, jeg prøvede med en gaffel, og jeg ramte en blomme som jeg derved trykkede ned i kagen. Så er det bedre med en skarp kniv der bare skærer igennem blommen.
Lad kagen køle lidt af i springformen inden du løsner ringen. Hvis du har bagepapir op ad kanterne, er den nem at få ud. Hvis ikke, så vær opmærksom på at kagen er fri fra kanten, så den ikke revner, når du løsner den.
Drys evt. kagen med flormelis for et fint look inden servering – det kræver dog, at den er kølet lidt, da flormelissen ellers vil smelte, og det ser mindre yndigt ud.
Kagen er bedst friskbagt og lun som så mange kager, men den er også svampet og dejlig dagen derpå. Kagen kan fryses.
Velbekomme!
Skriv et svar