Antal: 12-14 frikadeller.
Tid: 35 minutter.
Ingredienser:
- 450 g. hakket kylling
- 200 g. østershatte (eller blandede svampe, jeg skifter mellem hvad der er og ser godt ud, men stadig med en stor andel østershatte i så fald)
- 1 fed hvidløg
- Olivenolie
- 1 løg
- 1,5 tsk. fint salt
- Friskværnet peber
- Smør til stegning
Fremgangsmåde:
Start med at rengøre svampene. Nogle gange behøver de ikke engang at skylles, men kan blot børstes rene. Dette gælder særligt, hvis du kun har østershatte, da de typisk ikke har særligt med jord på.
Blend halvdelen af svampene i en minihakker eller lignende med hvidløg og 1/3 dl. olivenolie. Det skal blendes til en helt lind ”fars”.
Resten af svampene hakkes i stykker á ca 0,5 x 0,5 cm. Løget hakkes fint.
Rør kyllingefarsen sej med salt og bland herefter løg, ”svampefarsen” og de hakkede svampe i.
Varm en pande op ved middel varme. Vær gerne lidt gavmild med smørret. Frikadeller bliver altså bare bedre, når smør bruser omkring dem.
Form frikadellerne og steg dem på panden i 6-7 minutter på hver side, først ved mellem varme og sænk derefter temperaturen til lav og lad dem stege færdige.
Lad gerne frikadellerne hvile i 5 minutter før I sætter tænderne i dem.
Skriv et svar