Antal: 4 personer.
Forberedelsestid: 25 min.
Ingredienser:
- Grøn salat (jeg brugte hovedsalat, de kan være små, tag i så fald 2)
- 2 nektariner
- 150 g. jordbær
- ½ bdt. asparges
- 1 lille pose pinjekerner
Jeg serverede salaten med en balsamico glace til. De kan købes i de fleste supermarkeder. Det går godt til de lette sommersalater, da det er cremet og derved ikke bare løber af salaten eller gør det hele sjappet.
Fremgangsmåde:
Skyl salaten og stil den til side så den kan dryppe af.
Rens og skyl dine asparges, og skær dem herefter i mundrette stykker, ca. et par centimer pr. stykke. Varm en pande godt op med lidt olie, og rist herefter dine asparges kort men hårdt. På den måde bevarer de deres bid og friske smag. Drys dem med flagesalt
Rist pinjekernerne stille og roligt på en pande ved siden af.
Skyl nektarinerne. Halver dem og fjern stenen. Skær dem herefter i fine både. Rens jordbærerne og snit dem ligeså i både eller sådan, som du synes er pænest.
Riv de store krøllede salatblade i lidt mindre stykker og fordel dem på et fad. Fordel nektariner, jordbær og asparges i salaten. Top herligheden med de ristede pinjekerner, og så er der serveret.
Skriv et svar