• Skip til indhold
  • Skip to header left navigation
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
  • Opskrifter
    • Salater
    • Aftensmad
    • Kager og sødt
    • Brød
  • Om mig
  • Kontakt

GrithCecilie

  • Søg

Tomatsuppe

Home » Aftensmad » Tomatsuppe
10. februar 2021 by Grith Cecilie

Endnu en dejlig varmende suppe fra min side. Ingen overraskelse; vi kan rigtig godt lide supper herhjemme, og vi har jo gerne en ugentlig suppedag. Derfor har jeg opskrifter på en del forskellige supper, så vi har lidt variation (blandet med købesupperne, som vi naturligvis spiser mindst ligeså ofte, hvis ikke oftere heh, nok oftere). Men intet slår en frisklavet suppe, som er dejlig fyldig og rund i smagen. 

Opskriften kan virke som om, at den kræver meget tid, men selve arbejdet fra din hånd er ganske lidt, for så er det nemlig ovnen, der gør resten.

Hvis suppen skal spises af 4 personer, ville jeg blot gange den op en halv gang. 

Suppen kan fryses. 

Antal: 2-3 personer (den mætter godt)

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Ingredienser:

  • 1200 g. økologiske tomater
  • 2 løg (jeg brugte 1 rødløg og 1 almindeligt, da det lige var det, jeg havde)
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. brun farin
  • 10 kviste frisk timian (7 plukkede og 3 hele)
  • 5 dl. grøntsagsbouillon 
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Smag til med tabasco (kan udelades)
  • Top med creme fraiche, evt. bacon, kerner, andet knas eller måske brød til

Fremgangsmåde:

Tænd din ovn på 200 grader varmluft. 

Skyl tomaterne og halver dem. Pil løg og hvidløg. Skær løgene i 4 stykker og lad hvidløgene forblive hele, blot giv dem et tryk. 

Fordel tomater, løg og hvidløg i et fad. Hæld 2 spsk. olivenolie, brun farin, salt og peber samt plukket timian og de tre hele kviste over blandingen. Vend det hele godt rundt. Sæt herefter fadet i ovnen og bag i 45 minutter. 

Når grøntsagerne er bagt færdige, hældes det i en gryde, hvorefter det sammen med 2 dl. bouillon skal stå og koge lidt ind i ca. 10 minutter. Dette skal foregå uden låg.

Herefter blendes suppen glat med en stavblender. Tilsæt bouillon alt efter hvilken konsistens du er til. Lige præcis en tomatsuppe, synes jeg ikke skal være helt vildt tyk, faktisk hellere til den lidt mere letflydende side. Jeg bruger oftest samtlige 5 dl. bouillon. 

Herefter smages suppen til med salt, peber og nogle dråber tabasco, hvis det er noget, du har stående.

Server suppen med creme fraiche på toppen og et dejligt stykke brød til. Velbekomme!

Category: AftensmadTag: suppe, supper, tomat, tomater, tomatsuppe, varm, vinter
Previous Post:Grøn, grønnere spidskålssalat
Next Post:Feldsalat med linser og bagte jordskokker

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig endelig, hvis du
måtte have nogle spørgsmål.

Seneste nyt

Copyright © 2025 · GrithCecilie · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme