• Skip til indhold
  • Skip to header left navigation
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
  • Opskrifter
    • Salater
    • Aftensmad
    • Kager og sødt
    • Brød
  • Om mig
  • Kontakt

GrithCecilie

  • Søg

Laks med urtecrust

Home » Aftensmad » Laks med urtecrust
26. januar 2021 by Grith Cecilie

Et lækkert stykke laks pakket ind i en mindst ligeså lækker crust der giver en sprød overflade fyldt med smag. Det tager ikke mange øjeblikke at lave, da det hele bare puttes i en minihakker (altså bortset fra fisken) og så er du klar. På den måde kan maden lynhurtigt stå på bordet. 

Opskriften kan varieres rent krydderurte-mæssigt, alt efter hvad du måtte fortrække, eller hvad du lige har på køl. Server eksempelvis til denne fennikelsalat, der går rigtig godt til den fede fisk.

Antal: 2

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10-12 minutter

Ingredienser:

  • 225 g laks
  • 30 g hasselnødder 
  • 1/2 bundt dild 
  • 1 stængel estragon 
  • 5-10 stængler persille (Bemærk at urterne kan varieres, alt efter hvad du kan lide, eller hvad du har på køl)
  • 30 g rasp
  • 2 fed hvidløg 
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft fra 1/2 citron 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190 grader. 

Blend nødder, dild, estragon, persille, rasp, hvidløg, olie, citronsaft samt salt og peber i en minihakker, til det er en ensartet grøn rasp.

Dup laksen, fordel ganske lidt olie på den, og fordel herefter den grønne blanding ud over fisken. Læg de to fileter i et ildfast fad smurt med olie, og bag dem i ca. 10-12 minutter ved 190 grader. 

Category: Aftensmad
Previous Post:Fennikelsalat
Next Post:Risengrød

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig endelig, hvis du
måtte have nogle spørgsmål.

Seneste nyt

Copyright © 2025 · GrithCecilie · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme