Et lækkert stykke laks pakket ind i en mindst ligeså lækker crust der giver en sprød overflade fyldt med smag. Det tager ikke mange øjeblikke at lave, da det hele bare puttes i en minihakker (altså bortset fra fisken) og så er du klar. På den måde kan maden lynhurtigt stå på bordet.
Opskriften kan varieres rent krydderurte-mæssigt, alt efter hvad du måtte fortrække, eller hvad du lige har på køl. Server eksempelvis til denne fennikelsalat, der går rigtig godt til den fede fisk.
Antal: 2
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 10-12 minutter
Ingredienser:
- 225 g laks
- 30 g hasselnødder
- 1/2 bundt dild
- 1 stængel estragon
- 5-10 stængler persille (Bemærk at urterne kan varieres, alt efter hvad du kan lide, eller hvad du har på køl)
- 30 g rasp
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Saft fra 1/2 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader.
Blend nødder, dild, estragon, persille, rasp, hvidløg, olie, citronsaft samt salt og peber i en minihakker, til det er en ensartet grøn rasp.
Dup laksen, fordel ganske lidt olie på den, og fordel herefter den grønne blanding ud over fisken. Læg de to fileter i et ildfast fad smurt med olie, og bag dem i ca. 10-12 minutter ved 190 grader.
Skriv et svar