Hvis kørvel ikke lige er hos din købmand eller er en krydderurt efter din smag, kan du sagtens udskifte krydderurten. Man kan også skalere mængden af krydderurt op, så den bliver mere kraftig i smagen. Lige præcis med kørvel, er det sådan, at den har en helt særlig smag, og derfor valgte jeg at gå med en lidt mindre mængde, så den er lidt mere mild, og ikke tager helt over.
Antal: 3-4 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Ingredienser:
- 15 g. kørvel
- Et par knivspidser salt
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. citron
- 2 dl. smagsneutral olie
Fremgangsmåde:
Skyl og hak din kørvel fint. Mål de resterende ingredienser af, så de er klar.
Hæld æggeblommer og salt i en skål og bland, gerne en skål/beholder der passer med en stavblender, eller bare noget der minder om.
Tilsæt 1 tsk. sennep, æblecidereddike, citron og kørvel. Blend med en stavblender (eller pisk i hånden hvis du er hård). Pisk blandingen sammen, mens du tilsætter olien løbende, stille og roligt. Bliv ved til mayoen når en god konsistens, som du synes, den bør have. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele, men jeg opnåede ikke den faste konsistens, som jeg ønskede, før jeg havde brugt al olien. Smag til med salt, sennep, citron og eddike.
Mayoen kan bruges til alverdens hvor du ellers ville spise mayonnaise til, eller som jeg gerne gør, til nogle dunser af en art, kød eller vegetarisk, den går til det hele. Her kan du se et eksempel på et par deller jeg gerne spiser mayo til, disse majsdeller!
Skriv et svar