Som bemærket flere gange; græskar at blandt mit ynglings grønt, hvis ikke den absolutte favorit. Så her er endnu en græskaropskrift til samlingen. En suppe der mætter skønt, og så er den nem og hurtig at lave.
Sæsonen er heldigvis lang, så du kan lave den flere gange. Ellers kan suppen også sagtens fryses.
Antal: 3-4 personer.
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 hokkaidogræskar
- 1 løg
- 3 store fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 4 cm ingefær
- Olivenolie
- 1 god tsk. spidskommen
- Salt og peber
- 12-15 stængler plukket timian (eller tørret)
- 1 liter grøntsagsbouillon, dvs. af to terninger (jeg brugte ca. 8 dl)
- 200 g. neutral flødeost (Hvis man ønsker suppen vegansk kan man undlade denne del og evt. bruge en soyafløde i stedet, til at smage til med og creme det op)
- Smag til med æblecidereddike 1-2 spsk. og 1,5 spsk. soya.
- Evt. en chili efter smag
- Top med cremefraiche og spis med brød til.
Fremgangsmåde:
Skræl og skær løg i tern. Riv hvidløg og ingefær fint. Skræl eller skyl gulerødderne og skær dem og græskaret (med skal) i tern.
Kog vand til grøntsagsbouillonen og opløs de to terninger heri (så du har 1 liter).
Steg løg, hvidløg, ingefær, spidskommen af i lidt olie i et par minutter med timianbladene/den tørrede timian (hvis du er til chili, så lad den stege med fra her). Tilsæt græskaret og gulerødderne og steg kort, inden grøntsagsbouillon hældes over og sæt så låg på. OBS hold et par dl eller 3 tilbage, så du kan justere med det sidste, når du blender suppen og kan vurdere hvor tyk/tynd, du vil have den. Jeg plejer at starte med at hælde 7 dl. i. Lad det hele simre i 20-25 minutter til det er mørt.
Blend det med en stavblender og tilsæt i den forbindelse flødeosten. Smag til med osten, salt, peber og eddike. Suppen kan trække meget salt, men hvis du synes, at du kan blive ved, så husk soyaen – den gør nemlig meget.
Top suppen med cremefraiche og spis noget dejligt brød til.
Velbekomme!
Skriv et svar