• Skip til indhold
  • Skip to header left navigation
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
  • Opskrifter
    • Salater
    • Aftensmad
    • Kager og sødt
    • Brød
  • Om mig
  • Kontakt

GrithCecilie

  • Søg

Spidskålssalat med blåbær

Home » Salater » Spidskålssalat med blåbær
8. juni 2021 by Grith Cecilie

Antal: 2-3 personer.
Forberedelsestid: 
15-20 minutter. 

Ingredienser:

  • 1 øko spidskål
  • 1 god håndfuld persille
  • 150 g. god fetaost (jeg bruger altid puck)
  • 100 g. blåbær
  • En lille håndfuld blandede nødder/kerner (jeg har brugt mandler og solsikkekerner)

Olie/eddike-dressing:

  • ½ dl. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ¾ dl æblecidereddike
  • Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt
  • Evt. saft fra ½ citron
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde: 

Pil de yderste blade af spidskålet og kassér disse. Snit kålen helt fint. Skyl persillen, hak den fint og bland med det snittede kål. 

Bland ingredienserne til dressingen og smag til med honning, salt og peber. Kram dressingen med kålen. 

Rist mandler og kerner let på en tør pande på medium varme.

Skyl blåbær og skær fetaen i tern, eller blot smuldrer den. Bland fetaen i salaten, og top med blåbær. Drys til sidst mandler og kerner udover salaten og så er den klar til at blive serveret.

Meget nem og hurtig salat at lave. Velbekomme!

Category: SalaterTag: blåbær, nemmad, nemsalat, salat, simpelmad, simpelsalat, sommer, sommersalat, Spidskål, spidskålssalat
Previous Post:Falafler
Next Post:Sommersalat med surdejscroutoner

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig endelig, hvis du
måtte have nogle spørgsmål.

Seneste nyt

Copyright © 2025 · GrithCecilie · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme