• Skip til indhold
  • Skip to header left navigation
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
  • Opskrifter
    • Salater
    • Aftensmad
    • Kager og sødt
    • Brød
  • Om mig
  • Kontakt

GrithCecilie

  • Søg

Salade Chévre Chaud – Salat med bagt gedeost

Home » Salater » Salade Chévre Chaud – Salat med bagt gedeost
1. marts 2021 by Grith Cecilie

Endnu en lynhurtig lækker salat, der også er en god gæstesalat, da den er ret fin. En klassiker!

Med hensyn til at servere den for gæster er der dog lige det forbehold, at bagt gedeost, det er noget man skal være til – det kan dele vandene. Jeg er personligt ret meget, som i rigtig meget, til det! 

Antal: 2 personer

Forberedelsestid: 25 minutter

Ingredienser:

  • ½ rulle gedeost (En rulle er ca. 180 g, så ca. 90 g)
  • 1 hoved grøn salat (Jeg har brugt crisp-salat, man kan også bruge hovedsalat eller frisésalat, og så har jeg blandet lidt rucola i, for give lidt bitterhed)
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld bær (jeg har brugt brombær)
  • 1 håndfuld valnødder
  • 2 skiver surdejsbrød (det kan naturligvis også være et almindeligt flute eller andet brød)
  • Akaciehonning
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Olie/eddike-dressing:

  • Lidt under ½ dl. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ dl æblecidereddike
  • Ca. 1,5 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt. 
  • Evt. saft fra ½ citron
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skær gedeosten i skiver, så der er 2-3 pr. person alt efter temperament. Skær tilsvarende brødskiverne i lidt mindre stykker, så de passer med en skive gedeost. Put en smule olivenolie på brødet, læg en skive gedeost på og top skiven med et lille skvis honning, salt og peber. 

Når ovnen er blevet varm, sæt da de toppede brødskiver ind i ovnen og bag dem i 5-6 minutter, til de er blevet sprøde, og osten har fået farve og er blevet karamelliseret på toppen. 

Skyl salaten og pluk den i mindre, mere mundrette stykker. Pil løget og skær det i skiver. Bland dressingen. 

Fordel salaten på et fad. Fordel rødløgsskiverne, bær og valnødder, der let deles i 2 eller 3 styker i hånden, over salaten. Hæld dressingen over, og top sidst salaten med de bagte brødskiver. 

Category: SalaterTag: bagtgedeost, bagtost, gæstemad, gedeost, grønsalat, hurtigsalat, nemsalat, saladachévrechaud, Saladechevrechaud
Previous Post:Perlebygsalat med bagt grønt og halloumi
Next Post:Hokkaidosuppe

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig endelig, hvis du
måtte have nogle spørgsmål.

Seneste nyt

Copyright © 2025 · GrithCecilie · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme