Antal: 2 personer som måltidssalat, 4 personer som tilbehør.
Tid: 50 minutter (det skyldes perlebyggens kogetid, så det er ikke 50 minutters arbejdstid)
Ingredienser:
- 130 g. perlebyg
- 2 abrikoser
- ¼-1/2 spidskål – alt efter størrelse
- 1 avokado
- 250 g. ærter (vægt i bælg)
- ¾ bdt. persille
Olie/eddikedressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Mål perlebyggen af og skyl den i koldt vand. Hæld dem over i en gryde, og sæt det til at koge efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand. Det er formentlig omkring 40 minutter. Smag dig frem undervejs, de må godt have bid, men skal ikke sidde fast i tænderne.
Mens perlebyggen koger, ordnes grøntsagerne. Begynd med det mest tidskrævende, nemlig ærterne der skal bælges. Når det er gjort, stilles de blot til side.
Kassér de yderste blade fra spidskålet, og snit resten fint. Skyl persillen og hak den fint. Massér persillen lidt ind i kålen. Skyl abrikoserne og skær dem i små både. Vent med at skære avokadoen i tern til perlebyggen har kogt. Således ligger den ikke og bliver brun.
Bland dressingen og smag til med akaciehonning og citron.
Når perlebyggen er kogt færdig, hældes den over i en si. Lad den dryppe af og afkøle en anelse inden salaten blandes. Hvis du laver salaten i god tid i forvejen, ville jeg lade den køle godt af, inden jeg blander med grøntsagerne, så de ikke falder sammen .
Bland den let afkølede perlebyg med kålen. Hæld dressingen over og vend godt rundt.
Fordel abrikoser og avokado, og top til sidste med de sprøde friskbælgede ærter.
Velbekomme!
Skriv et svar