Jeg er vild med indisk mad, og laver det slet ikke nok. Det skulle der laves om på, så jeg lavede denne skønne curry med mine ynglingssmage, aubergine, kikærter og et lækkert naanbrød på siden. Den er ret hurtig at lave, men det er en god ide (ligesom når man laver dahl), at man lige læser opskriften igennem, så man er klar, når først man begynder at putte noget i gryderne.
Hvis du kunne tænke dig at lave dine egne naanbrød til at spise på siden, så har jeg en opskrift her.
Antal: 4 personer
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 30-40 minutter
Ingredienser:
- 4 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 1 stort løg
- 1 spsk. garam masala
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. kanel
- 0,5 tsk. kardemomme
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- 1 dåse kokosmælk (ikke light)
- 1 rød peber i store tern (ca. 2×2)
- 1 aubergine i store tern (ca. 2×2)
- 1 dåse kikærter
- Smag til med limesaft (fra ca. 1/4), salt og peber.
- Server med ris/blomkålsris og/eller naan, samt yoghurt og koriander på toppen.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader. Skyl og snit auberginen i store tern. Vend den med olie, salt og peber og fordel på en bageplade. Bag i ca. 20 minutter.
Snit løg fint og riv hvidløg og ingefær fint. Varm olie op i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Efter et par minutter tilsættes krydderierne og svitses af. Tilsæt tomatpure og svits ligeså af. Tilsæt ½ dl vand, så hvad der måtte have sat sig på bunden lige løsnes. Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk og lad det stå at simre under låg, mens auberginen bages.
Efter ca. 10 minutter tilsættes afdryppede kikærter og rød peberfrugt i tern.
Obs!! Hvis du skal have ris til, så husk at få sat dem over.
Når auberginen er bagt, tilsættes den gryden, og simrer med i små 10 min uden låg.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Den kan snildt laves før spisetid, den vil tykne lidt, men det gør intet.
Server den med ris og naanbrød på siden. Top med yoghurt og koriander.
Skriv et svar