Denne salat er en lynhurtig, lækker og simpel go to salat, og den kan varieres på mange måder, eksempelvis æble i stedet for pære, eller blomkål i stedet for broccoli, alt efter hvad man har i køleskabet. Du kan derfor vælge at se opskriften som et udgangspunkt. I denne er den grønne farve et tema.
De bagte mandler gør en stor forskel for smagen. Det fremhæver deres smag at bage dem, og så dufter det skønt i hele hytten!
Salaten kan godt samles før spisetid, undlad blot dressingen indtil servering, og dryp i stedet lidt citronsaft over pæreskiverne inden de vendes i, således undgår du, at de bliver brune i mellemtiden.
Antal: 2-3 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser:
- 1 øko spidskål
- 1 pære
- 1/2 broccoli
- 1 lille håndfuld mandler
- 100 g feta (Jeg bruger puck)
Olie/eddike-dressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd din ovn på 190 grader og bag mandlerne i 7-8 minutter.
Skyl og snit broccoli i små mundrette buketter. Vend dem i olie, salt og peber, og lad dem bage i ca. 10 minutter – hold godt øje, der er jo forskel på ovne, og de kan hurtigt blive brændte.
Snit spidskålen fint, og kram den let med olieeddike-dressing. Skær pæren i fine både og smuldrer fetaen. Hak mandlerne groft.
Bland spidskål, bagt broccoli, pærebåde. Fordel fetaen over og top sidst med de hakkede bagte mandler og så er der serveret.
Velbekomme!
Skriv et svar