Denne kage har den perfekte balance mellem syre og sødme. Den er helt perfekt svampet og let i konsistensen med sprøde nødder på toppen. Den holder sig lækker i flere dage. Den er SMUK. Jeg kan blive ved med at rose den.. og spise den. Den kan praktisk talt ALT, og sammen med bærtærter er den nok blandt mine ynglings, for alvor. Prøv den, og så tror jeg, at du er enig..
Jeg har altid haft noget imod sandkager/skærekager/bradepandekager – jeg påstod, at de altid var tørre. Jeg har dog fundet ud af, at jeg bare har været uheldig, fordi det kan være SÅ lækkert. Hvis bare man giver dem gode råvarer og kærlighed, så kommer man altså langt.
Giv den et skud, du vil ikke fortryde det – og du vil ikke kunne stoppe med at spise den!
Kagen kan også bruges til en god citronmåne. Så hvis du ønsker at gå helt klassisk, kan du udskifte frostingen med en god gul glasur, og så får du en citronmåne i stedet.
Antal: 8 personer
Forberedelsestid: 20 minutter + 15 minutter til frostingen mens kagen køler
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser:
- 4 æg (M/L)
- 150 marcipan
- 100 g. rørsukker
- 130 g. sukker
- 250 g. smør (stuetemperatur)
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 store økologiske citroner (saft og skal) – hvis de er små, så tag 3
- 130 g. hvedemel
- 50 g. kartoffelmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- Pistacienødder til pynt – 1 lille pose afskallede
Hvid chokolade-creme cheese frosting:
- 100 g. hvid chokolade
- 200 g. flødeost (jeg bruger Philadelphia)
- 50 g. flormelis
- 60 g. blødt smør (vigtigt at det er blødt, da det ellers kan være svært at piske ud i frostingen, uden at få små klumper af smør rundt omkring)
- 1 vaniljestang (alternativt 1 lille tsk. ren vanilje)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
Riv marcipan på den grove side af et rivejern, og riv citronskallen af citronerne på den fine side. Pisk smør, marcipan, sukker, rørsukker, vaniljesukker og revet citronskal sammen.
Tilsæt herefter æggene et ad gangen, så dejen lige samler sig mellem hvert æg.
Bland mel, kartoffelmel og bagepulver. Pisk melblandingen i lidt for lidt sammen med saften fra citronerne.
Fordel et stykke bagepapir i et ovnfast fad (mit måler 33 x 21,5) eller en springform, og fordel dejen deri.
Bag kagen i 30 minutter ved 185 grader varmluft.
Lad kagen køle godt, inden du kommer frosting på.
Hak eller bræk den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle af.
Skrab kornene ud af en vaniljestang.
Pisk det bløde smør, flormelis, flødeost og vaniljekorn til det er samlet. Tilsæt chokoladen og pisk sammen.
Kagen skal gerne være stuetemperatur/kold når du fordeler frostingen over den.
Hak pistacienødderne og fordel på toppen.
Kagen er lækker og blød på dagen. Den er dog også lækker på dagen derpå, der er den blot mere fast, og så smager den faktisk også rigtig godt, når den er kold.
Opbevar i køleskabet efter du har puttet frosting på.
Skriv et svar