En meget simpel men også meget smuk salat der virkelig pynter på et spisebord med de fine farverige beder. Bederne er lidt finere i strukturen end almindelige rødbeder, og så har de jo det fine spiralmønster, som en almindelig rødbede heller ikke kan præstere. Nogle synes, at rødbeder generelt smager for meget af jord, men jeg oplever ikke den helt samme smag ved bolchebeder. Dertil er de så fint snittet her, at det ikke handler så meget om smag, men mere om tekstur, et sprødt element i salaten – plus de pynter!
Antal: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Ingredienser:
- 1 spidskål (jeg bruger øko, så det er typisk ikke så stort)
- 1 æble
- 150 g. feta
- 1 god håndfuld ærtespirer
- 2-3 røde bolchebeder
Olie/eddike-dressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Skræl bolchebederne og snit dem helt fint på et mandolinjern eller muligvis et rivejern, hvis du har et godt, med et bredt blad.
Snit kålen fint. Skyl og skær æblet i fine både. Skær fetaen i tern. Bland ingredienserne til dressingen og smag den til, og kram den let ind i spidskålen. Tilsæt feta, æble og bederne.
Skyl og top til sidst med de fine ærtespirer.
SÅ er der serveret! En lynhurtig, sprød og lækker salat!
Skriv et svar