Risengrødsrestekagen til en lille morgen/formiddagssnack dagen derpå. Klatkager!
De behøver ikke det store tilbehør, da den konsistens, som risengrøden giver dem, egentlig stiller behovet med tanke på almindelige pandekager, som vi har det med at spise et eller andet til. Hvis noget, synes jeg, at sirup og et drys flormelis gør meget for den lille tykke pandekage. Citronen i pandekagerne løfter dem fra at være tunge og gør det svært at stoppe.
De kan også spises kolde, evt. som en lille madpakke-snack. Så er de bare lidt mere faste.
Antal: 10 klatkager
Forberedelsestid: 35 minutter
Ingredienser:
- 500 g. risengrød (jeg har brugt en rest fra denne portion, der giver ca. 2,5 kg. risengrød – Ja, 2,5 kg, det lyder voldsomt, men det er altså bare det, en pakke pama giver)
- ½ tsk. vanilje
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. mel
- ½ dl piskefløde
- 2 æggeblommer og 2 æggehvider
- Skal fra ½ citron
Fremgangsmåde:
Pisk risengrød, æggeblommer, sukker, vanilje, citronskal og mel til en ensartet masse. Bland herefter fløde i.
Pisk hviderne stive i en skål for sig. Vend en lille del af dem i risengrødsmassen med lidt hurtig hånd, og vend derefter resten forsigtigt sammen med risengrødsblandingen.
Steg klatkagerne i rigeligt smør, og server med det samme.
Skriv et svar