En dejlig mættende tærte, nærmest comfort food. Jeg ELSKER tærte, salt, sød, you name it. Jeg elsker den sprøde dej, og her er der masser af den, særligt hvis du bruger en tærteform med høje kanter.
Du kan anvende dejen i en tærteform der er op til ca. 26 cm, eller du kan anvende den i en springform, hvis du ønsker de høje kanter.
Antal: 4 personer med en salat på siden
Forberedelsestid: 35 minutter
Tilberedningstid: 20 min (mens du forbereder) + 50 minutter bagetid
Ingredienser:
- 600 g. kartoffel
- 1 porre
- 1 løg
- Salt og peber
- Olie
Tærtedej:
- 175 g. hvedemel
- 75 g. grahamsmel
- 130 g. smør
- 0,25 dl vand (eller til dejen samles)
- 1 tsk. salt
Æggeblanding:
- 8 æg
- 1 dl fløde
- 0,75 dl. mælk
- Bladene fra 10 kviste friske timian
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Bland tærtedejen som det første. Bland mel, salt og smuldrer smørret i, så det hele bliver til en raspet blanding. Tilsæt vand og brug det til at samle dejen hurtigt – den skal IKKE æltes.
Læg dejen i film og læg den på køl i minimum 30 minutter.
I mellemtiden kan du gøre følgenden:
Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
Rens kartoflerne og porren. Skær i henholdsvis tern og skiver. Hak løget i fine tern. Varm en pande op med lidt olie, og steg kartofler, løg og porre i 10-15 minutter. Krydrer med salt og peber.
Smør en tærteform med lidt smør. Tag dejen ud af køleskabet og fordel den i tærteformen på 25 cm med høje kanter på 5,5 cm . Fyld gerne tærten med et stykke bagepapir og bagekugler eller linser/kikærter og blindbag den.
Hvis du har en anden tærteform er det ikke noget problem, dejen kan række til en tærteform på ca. 26 cm, eller du kan i stedet bruge en springform, hvis du ønsker at få høje kanter.
Forbag tærtedejen i 20 minutter ved 165 grader varmluft.
Pisk alle ingredienserne sammen til æggeblandingen. Tag kartoffelblandingen af varmen og lad den køle 5-10 minutter inden den kommes i tærten.
Når tærtedejen er forbagt, tilsættes grøntsagerne og æggeblandingen hældes over. Sæt forsigtigt tærten ind i oven (særligt hvis du, som jeg, har en tærteform med løs bund).
Bag tærten i 45-50 minutter ved 165 grader.
Lad tærten hvile i 10 minutter, inden du skærer det første stykke efter, at den er kommet ud af ovnen. Server med en grøn salat til. Velbekomme!
Skriv et svar