En skøn mættende salat der kan stå alene, som en måltidssalat, men som også gør sig godt som tilbehør til noget andet, eller måske som en del af en buffet – den gør sig jo også ret godt ift. udseendet.
Belugalinserne kan udskiftes med delikatesselinser eller lignende. Det skal bare være nogen, der har den faste konsistens, som belugalinserne har, der nærmest popper lidt i munden, og altså ikke så ”bløde” som fx grønne linser er.
Antal: 4 personer
Tilberedningstid: 45 minutter
Ingredienser:
- 200 g. grønkål (på stok eller køb hakket og skyllet i pose)
- 4 store gulerødder
- 200 g. græsk feta
- 1,5 dl. belugalinser
- ½ tsk. rosmarin
- 1 spsk. akaciehonning
- Olivenolie
- Salt og peber
Dressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd din ovn på 200 grader.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Fordel dem på en bageplade med olie, salt og peber.
Læg fetaen i et lille ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Hæld honningen over osten og drys rosmarin, salt og peber på. Bag rødder og feta i 20-25 minutter. Hold øje med fetaen, alt efter type kan den være færdig efter 15-25 minutter, den skal have farve på toppen og boble herligt. Det er altså muligt, at den skal ud lidt før rødderne, derfor det lille separate ildfaste fad.
Klargør det resterende i bagetiden.
Skyl belugalinserne og kog dem efter anvisningen på posen i let saltet vand. Det er normalvis 20-25 minutter. Smag undervejs, så du sikrer, at de stadig har et lille bid.
Hvis grønkålen er på stok, skal du skære stokken fra. Skyl kålen og snit herefter fint. Bland dressingen og smag til. Kram grønkålen med olieeddikedressingen.
Når fetaen og rødderne er færdigbagt, blandes grønkålen med gulerødderne og linserne og top med feta. Velbekomme!
Skriv et svar