Antal: 20-24 stk. (opskriften kan godt halveres direkte) (til 3-4-personer)
Forberedelsestid: 15 minutter.
Tilberedningstid: 2-4 minutter á 5-6 omgange.
Ingredienser:
- 440 g. kogte kikærter (svarer til 2 dåser, og hvis du bruger dåser, skal kikærterne skylles først)
- 5 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. salt
- 3-4 spsk. citronsaft
- 2 små løg
- 1 stort bdt. persille
- 2 æg
- 2-3 spsk. mel
- 2 små tsk. bagepulver
- Havregryn til fasthed
- Olie til at fritere i (jeg brugte 2 liter rapsolie)
Server eventuelt med lækre fladbrød, en god salat og denne haydari på siden.
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne bortset fra mel, havregryn og bagepulver, til det ensartet.
Bland mel med bagepulver, og tilsæt til massen og pisk sammen.
Hvis farsen er for våd, til at du kan forme den til små kugler, tilsætter du havregryn, indtil den er lidt mere fast. Det drejer sig formentlig om maks 1 dl – tag lidt ad gangen. Steg en lille bitte minifalafel på en pande, for at sikre dig, at farsen er salt nok – det ville være så ærgerligt at lave 20 undersaltede falafler.
Varm olien op til 180 grader, og form i mellemtiden farsen til de små runde falafler. Jeg får 20-24 ud af portionen, derfor kan tiden de skal friteres i også variere, alt efter hvilken størrelse du vælger.
Sænk 3-4 falafler ned i gryden ad gangen og lad dem svømme rundt i 2-4 minutter til de er godt gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Fortsæt til du har lavet samtlige falafler.
Så er der serveret!
Skriv et svar