Endnu en lynhurtig lækker salat, der også er en god gæstesalat, da den er ret fin. En klassiker!
Med hensyn til at servere den for gæster er der dog lige det forbehold, at bagt gedeost, det er noget man skal være til – det kan dele vandene. Jeg er personligt ret meget, som i rigtig meget, til det!
Antal: 2 personer
Forberedelsestid: 25 minutter
Ingredienser:
- ½ rulle gedeost (En rulle er ca. 180 g, så ca. 90 g)
- 1 hoved grøn salat (Jeg har brugt crisp-salat, man kan også bruge hovedsalat eller frisésalat, og så har jeg blandet lidt rucola i, for give lidt bitterhed)
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld bær (jeg har brugt brombær)
- 1 håndfuld valnødder
- 2 skiver surdejsbrød (det kan naturligvis også være et almindeligt flute eller andet brød)
- Akaciehonning
- Olivenolie
- Salt og peber
Olie/eddike-dressing:
- Lidt under ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ dl æblecidereddike
- Ca. 1,5 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær gedeosten i skiver, så der er 2-3 pr. person alt efter temperament. Skær tilsvarende brødskiverne i lidt mindre stykker, så de passer med en skive gedeost. Put en smule olivenolie på brødet, læg en skive gedeost på og top skiven med et lille skvis honning, salt og peber.
Når ovnen er blevet varm, sæt da de toppede brødskiver ind i ovnen og bag dem i 5-6 minutter, til de er blevet sprøde, og osten har fået farve og er blevet karamelliseret på toppen.
Skyl salaten og pluk den i mindre, mere mundrette stykker. Pil løget og skær det i skiver. Bland dressingen.
Fordel salaten på et fad. Fordel rødløgsskiverne, bær og valnødder, der let deles i 2 eller 3 styker i hånden, over salaten. Hæld dressingen over, og top sidst salaten med de bagte brødskiver.
Skriv et svar