Hvis man som jeg bager en del, så vil man typisk også have en del surdejsbrød i fryseren. Når jeg gerne vil spise surdejsbrød, så bager jeg et nyt. En måde at bruge noget af alt brødet fra fryseren, er derfor ved at lave det til brødcroutoner. Det er nemt, hurtigt og smager meeeeget bedre end købe-croutoner. Opskriften fungerer naturligvis ligeså fint, hvis det ikke er surdejsbrød, du har liggende. Uanset, er det lækkert med hjemmelavede croutoner.
Antal: 2-3 personer som tilbehør.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Ingredienser:
- 1 pose rucola (75-100 g)
- 1 god håndfuld jordbær
- 1 avokado
- 15-20 oliven
- 3-4 skiver surdejsbrød (andet brød kan også bruges)
- Evt. top med serranoskinke bagt i ovnen sammen med brødet
Olie/eddikedressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær brødet i semi store tern, ca. 2×2, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel brødet på en bageplade, og bag i 10-15 minutter til det er sprødt – det kan svinge fra ovn til ovn. Hvis du gerne vil servere salaten med serrano på toppen, kan det blot komme med brødet ind i ovnen.
Rens jordbærerne og snit dem i både. Skær avokadoen i skiver. Skyl rucolaen og stil til side, så den kan dryppe lidt af.
Når brødet (og muligt også skinken) er bagt, top da med groft salt. Bland ingredienserne til dressingen og smag til med honning, salt og peber.
Fordel salaten på et fad, top med jordbær, avokado, oliven og surdejsbrødcroutonerne – og evt. skinke. Hæld dressingen over.
Velbekomme!
Skriv et svar