Da jeg flyttede hjemmefra, fandt jeg ret hurtigt ud af, at det faktisk er ret dyrt at leve og spise, og særligt når man, som jeg, gerne vil prøve at lave en masse forskelligt og teste retter af. Jeg søgte en masse inspiration på nettet i forbindelse med at min interesse for vegetarisk mad steg, og der findes alverdens vegetariske deller.
Denne sammensætning synes jeg, er et godt udgangspunkt med grønt, som jeg ofte har liggende.
Med dette sagt, kan man altså variere de her deller i det uendelige alt efter smag og køleskabsindhold – og hvad er bedre end at modarbejde madspild i samme ombæring?
Disse dunser er vegetariske, milde i smagen, da ricotta jo ikke er så kraftig – men smager trods alt stadig igennem, og giver den skønneste cremede dunse. Så med lidt reste-grønt fra køleskabet, og lidt ricotta kan man komme langt, blandt andet kan man lave disse dejlige deller.
Antal: 2-3 personer, ca. 10 deller
Forberedelse: 15-20 min
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Vegetarisk
Ingredienser:
- 1 god dl. ricotta (hvis du blot har en rest, og der ikke er en hel dl, så går det nok, så tilsæt noget andet ost)
- 1 halv squash – revet og presset for væde
- 4 små kartofler – revet og presset for væde
- 1 forårsløg – hakket
- 1 broccolistok – revet (hvis du ikke lige ligger inde med sådan en kan det udelades, eller eksempelvis erstattes med et par champignoner der hakkes fint – det smager også rigtig lækkert)
- 1 løg finthakket
- 1,25 dl. rasp
- 1 æg
- 10-12 kviste timian (alternativ 1 tsk. tørret timian)
- Salt og peber
- Olie til at stege i
Fremgangsmåde:
Riv squash og kartofler og pres det værste væde ud af dem. Hak forårsløg og løg, og riv broccolistokken. Bland det hele i en skål sammen med rasp, æg, ricotta og bladene fra timiankvistene (alternativt tørret timian), 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber.
Lad det stå og samle sig ,mens du varmer panden op med olie til medium varme.
Steg en lille bitte prøve delle for at fornemme, om der skal mere salt i. De kan trække en del.
Steg dellerne i 7-8 minutter på hver side, og lad dem sætte sig i et par minutter efter du tager dem af panden og sætter gaflen i dem.
Velbekomme!!
Skriv et svar