En skøn, mættende måltidssalat med perlebyg, bagt grønt og oooost, nærmere bestemt halloumiost. Den kan varieres efter årstiden. Så hvis det ikke lige er græskarsæson, eller græskar bare ikke er dig, så kan du i stedet bruge rodfrugter.
Giv dig i kast!
Antal: 2 personer som måltidssalat eller 4 personer som tilbehør
Forberedelse og tilberedningstid: 1 time
Ingredienser:
- 2 dl. perlespelt, eller ca. 170 g.
- ½ butternut squash (det kunne også være hokkaido eller blandede rodfrugter hvis vi er uden for græskarsæsonen)
- 2/3 aubergine
- ¼ blomkål
- 1 rødløg
- 1 pakke halloumi (250 g.)
- Kørvel (kan også være persille, eller en anden krydderurt)
Olie/eddike-dressing:
- Lidt under ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ dl æblecidereddike
- Ca. 1,5 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt. (
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Mål perlebyggen af, skyl den i koldt vand og sæt herefter til at koge efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand. Det er formentlig omkring 40 minutter.
Skyl butternut, aubergine og blomkål. Skær græskaret i skiver, vend det med olivenolie, salt og peber og fordel på en bageplade. Når din ovn er varm, sæt da græskaret ind allerede nu, mens du gør de andre grøntsager klar, da græskaret lige skal have lidt længere end det resterende.
Skær skiver af auberginen og halver aubergineskiverne igen, evt. 2 gange, alt efter størrelsen. Pluk blomkålen i små buketter. Pil og skær rødløget i både.
Vend alle grøntsagerne med olivenolie, salt og peber.
Græskaret skal bages i 10 minutter alene. Efter de 10 minutter er gået, lægges aubergineskiverne side om side på bagepladen, og sidst blomkålsbuketterne sammen med rødløget. Din bageplade er nok fyldt helt ud. Det hele bages herefter i 20-25 minutter, til det har fået farve og blevet sprødt.
Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til med honning, salt og peber.
Skær halloumien i skiver og steg den på en varm pande i ganske lidt olie. Der kommer noget væde ud af dem, og det forsvinder igen – så frygt ej. Det tager ikke meget mere end 6-7 minutter at stege, og gør det først, når du er klar til at spise.
Når perlebyggen er kogt, hæld da vandet fra i en si, og sæt dem til side.
Når grøntsagerne er færdigbagt, er det tid til at anrette salaten.
Fordel perlebyggen på et fad, og bland med aubergine, græskar og blomkål. Hæld dressingen over. Top med kørvel og stegt halloumi.
Velbekomme!
Skriv et svar