En lille opskrift til inspiration.
Antal: 2 personer.
Tid: 20 minutter.
Ingredienser:
- 75-100 g. rucola
- 150 g. kirsebær
- 150 g. fetaost (jeg bruger altid puck)
- 1 håndfuld græskarkerner
Olie/eddike-dressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Varm en pande op ved lav varme, og rist græskarkernerne ligeså stille mens du laver salaten.
Skyl salaten godt og stil til side, så den kan dryppe af.
Så kommer det reelt eneste arbejde med denne salat, nemlig at udstene kirsebærerne. Jeg har ikke en udstener (men det er da på ønskesedlen), så jeg bruger blot en skarp kniv og snitter hele vejen rundt om stenen i kirsebærret, hvorefter det forsigtigt kan deles i to, og stenen kan fjernes fra den ene halvdel.
Husk at ryste lidt på panden med kernerne.
Bland ingredienserne til dressingen og smag til med akaciehonning.
Fordel rucola på et fad sammen med de halve udstenede kirsebær. Knæk fetaosten i mindre stykker og fordel ovenpå. Top til sidst med græskarkerner og hæld dressingen over.
Så er den klar til servering, velbekomme!
Skriv et svar