Antal: 2 personer
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 15-20 minutter
Ingredienser:
- 200-250 g. grønkål
- En håndfuld hasselnødder
- 1 æble
- 120 g. perlespelt
- 2 gule bolchebeder
- 1 håndfuld brombær
Olie/eddike-dressing:
- ½ dl. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾ dl æblecidereddike
- Ca. 2 spsk. flydende akaciehonning, til det smager godt, men stadig syrligt.
- Evt. saft fra ½ citron
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader. Når den er varm, læg da hasselnødderne ind på bagepapir, og bag dem i ca. 8 minutter. Følg med, ovne er forskellige og det ville være ærgerligt at brænde dem på.
Skyl perlespelten i en si, og kog derefter efter anvisningerne på pakken. Det plejer at være ca. 15-20 minutter.
Mens spelten koger. Skyl og hak grønkålen (eller hæld det ud af posen, hvis du har købt en pose, hvor kålen allerede er skyllet og hakket). Bland dressingen og kram den godt ind i kålen.
Snit et æble i fine både og fordel i kålen.
Skræl bederne og snit dem fint på et mandolinjern/rivejern eller med et godt blad. Fordel i salaten.
Hak nødderne, skyl brombærrene og fordel begge dele over salaten.
Skriv et svar