Antal: 2-3 personer
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 8 minutter
Ingredienser:
- 300 g. kyllingebryst
- 2,5 dl. grovvalsede havregryn
- ½ dl almindelig rasp
- 2 små æg
- 15 g. fintrevet parmesan – kan udelades
- ½ dl. mælk
- Salt og peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Blend de grovvalsede havregryn kort i en minihakker eller lignende, så de blot lige er hakket lidt. De skal ikke køres helt til rasp – medmindre man er løbet tør og derfor bruger det her som alternativ.
Bland de let blendede gryn med rasp, salt og peber.
Pisk æg med mælk og fintrevet parmesan.
Skær kyllingen i stykker af nugget-størrelse, måske en anelse større, ca. 5-6 stykker pr. bryst, og vend herefter først i æggemassen og dernæst i havregrynsblandingen.
Steg på en pande i ½-1 dl olie ved mellem varme til de bliver godt sprøde og får farve. Alt efter størrelse og varmen på lige præcis dit komfur skal de steges i omkring 3-4 minutter på hver side, så de endnu er saftige.
Hurtige, lækre, lidt sundere kyllingenuggets med havregryn. Velbekomme!
Skriv et svar